google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Белгийският нападател няма бъдеще на 'Анфийлд'

Лидерът в италианското първенство Интер се интересува от нападателя на Ливърпул Дивок Ориги и обмисля да го привлече през това лято. 25-годишният белгиец рядко играе на „Анфийлд“ през тази кампания и е записал едва две срещи като титуляр във Висшата лига.

Въпреки проблемите на Ливърпул в атака в хода на сезона, мениджърът Юрген Клоп не желае да разчита на Ориги. Според „CalcioMercato“ от Интер са готови да отправят оферта за белгийския нападател в края на сезона.

„Нерадзурите“ разполагат с нападатели като Ромелу Лукаку, Лаутаро Мартинес и Алексис Санчес в редиците си, но според информациите Конте харесва качествата на Ориги и смята, че той би бил много добро допълнение за добавяне на допълнителна дълбочина към състава. Освен това бъдещето на Лаутаро в Интер е неясно като футболистът често се свързва с трансфер в Барселона.

Дори Дивок Ориги си тръгне от Ливърпул, фенвете на ‘червените’ винаги ще помнят двете му попадения срещу Барселона при знаменития обрат на ½-финалите в ШЛ, както и с гола на финала срещу Тотнъм в турнира през сезон 2018/2019, когато Ливърпул завоюва трофея.

Договорът на Ориги в Ливърпул изтича през 2024 година, като за момента няма яснота срещу каква трансферна сума шампионът на Англия би се разделил с белгиеца. Очаква се Такуми Минамино и Джердан Шакири също да си тръгнат от „Анфийлд“ през летния трансферен прозорец.