Интер успя да матира Аталанта в Бергамо заради Джеко и автогол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Нерадзурите" се изравниха по точки с Милан в класирането

Интер успя да победи по драматичен начин Аталанта с 3:2 в мача им от 15-ия кръг на Серия А. “Нерадзурите” за втори пореден мач в Калчото получиха първи гол, но направиха пълен обрат за успеха.

Още в 24-та минута Де Фрай събори Дуван Сапата в наказателното поле и Даниеле Чофи посочи бялата точка. На 11-те метра застана Лукман, който беше безпогрешен за 1:0.

Само 11 минути по-късно обаче Интер изравни, след като Лаутаро Мартинес центрира отляво, а в малкия пеналт Един Джеко с акробатично изпълнение матира Мусо.

След почивката “нерадзурите” започнаха много активно и логично в 56-та минута поведоха. Ди Марко получи вляво на наказателното поле и пусна остър пас, който премина покрай Мусо и в краката на Джеко, който въпреки съпротивлението на Меле, вкара топката зад голлинията.

В 62-та минута Интер поведе с 3:1, когато след центриране от корнер Мартинес отклони с глава, а след него и Паломино продължи в собствената си врата, вкарвайки си автогол.

В 77-та бившият играч на Лудогорец се реваншира, след като при корнер, но в другия край на терена беше точен с глава, но въпреки финалния натиск, Аталанта не успя да пробие защитата на Интер, който вече имат 30 точки на 4-то място – колкото има и Милан, но с мач по-малко. Аталанта остава зад тях с 28 пункта.