Искрица надежда – Спартак Варна обърна Хебър и вярва в спасението
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Соколите" записаха едва четвърта победа през сезона

Спартак Варна победи Хебър с резултат 2:1 в двубой от 32-ия кръг на efbet Лига. Лерой Микелс и Евандро отбелязаха попаденията за “соколите”, докато точен за “тигрите” бе Георги Търтов.

С тази победа воденият от Димитър Димитров отбор запази шансове за спасение. Спартак Варна събра 21 точки в своя актив и е на 4 пункта от 14-ата позиция, която дава право на бараж и в момента се заема от Септември. Хебър пък остана с 23 точки и трябва да запише победа или две в оставащите си мачове, за да се спаси.

Първото полувреме на Коритото не предложи попадения, но след почивката бе изключително интересно. Хебър поведе чрез Георги Търтов в 55-ата минута. Той получи подаване на 20-на метра от вратата и се справи с няколко съперника, като с прецизен удар се разписа за 0;1.

В 63-ата минута “соколите” изравниха. Лерой Микелс се разписа със страхотно изпълнение от пряк свободен удар – 1:1.

В 71-вата минута Спартак Варна направи пълен обрат след чудесна атака. Даниел Начев намери Лерой Микелс на крилото, който навлезе в наказателното поле и пусна подаване, като топката стигна до Евандро и той се разписа за 2:1.

Хебър имаше шанс да стигне до точка, но удар на Роберт Мазан бе спасен от Кристиано Фигеиредо.

В следващия кръг, който започва още в четвъртък за Спартак, “соколите” гостуват на Берое. Отборът на Хебър пък има визита на Ботев Враца в петък (26 май).