Испания не убеди в първия мач и Гърция взе точка в Гранада
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ла Фурия" водеше в резултата, но дузпа на Ибанез ги лиши от трите точки на старта на квалификациите

Испания не успя да започне с победа квалификациите за Мондиал 2022 и завърши наравно 1:1 с Гърция.

Срещата на Естадио Лос Карменес започна много равностойно и Испания трудно достигаше до опасни положения пред Влакодимос. Все пак, след половин час двете нули на таблото бяха премахнати. В 33-та минута Коке пусна хитър извеждащ пас към Алваро Мората в наказателното поле и нападателят на Ювентус стреля прецизно в близкия ъгъл за 1:0.


След почивката Гърция се опита да изнесе играта извън своята половина и успя. В 55-та минута Иниго Мартинез влезе много остро за топката в наказателното поле и извърши нарушение, което не остави друг избор на съдията освен да посочи бялата точка.

Зад топката застана Анастасиос Бакасетас, който прониза Унай Симон, като не му остави никакъв шанс да стигне до топката.

Веднага след това Мората можеше отново да изведе Испания напред, но малко преди да стреля падна в наказателното поле след контакт с опонент, но до нова дузпа не се стигна, въпреки претенциите на домакините.

До края на срещата нищо по-интересно не се разви пред нито една от двете врати и двата отбора си тръгнаха с по една точка от Гранада.