Испания с по-добри шансове от Хърватия за място на четвъртфинала
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Осминафиналният двубой в Копенхаген е днес от 19:00 часа българско време

Хърватия и Испания ще премерят сили днес от 19:00 часа на стадион „Паркен“ в Копенхаген в осминафинален мач от Евро 2020.

Представянето и на двата тима в турнира е възходящо – хърватите записаха загуба с 0:1 от Англия в първия си мач, след това направиха реми с Чехия (1:1), а класирането за фазата на преките елиминации стана факт след успех с 3:1 над Шотландия.

„Ла Фурия“ също имаше трудности в началото. Селекцията на Луис Енрике направи две поредни равенства (0:0 с Швеция и 1:1 с Полша), за да дойде изразителната победа с 5:0 над Словакия.

„Ватрените“ ще бъдат днес без Иван Перишич, който е в изолация заради положителен тест за коронавирус, както и без Деян Ловрен заради натрупани картони. Участието на Върсалко пък ще е под въпрос до последно.

В Испания нямат проблеми със състава, но Жорди Алба, Серхио Бускетс и Пау Торес трябва да внимават, тъй като при получаване на картон ще пропуснат евентуален четвъртфинал.

В Bwin коефициентите за Европейско първенство по футбол сочат символичните гости от Испания за фаворит днес – букмейкърът дава ставка от 1.57 за победа. Коефициентът на Хърватия е 6.50, а равенството е с 3.80.

Вероятни състави:

Хърватия: Ливакович, Върсалко, Чалета-Цар, Вида, Баришич, Брозович, Модрич, Ковачич, Влашич, Петкович, Ребич. 

Испания: Симон, Алба, П. Торес, Лапорт, Аспиликуета, Педри, Бускетс, Коке, Молено, Мората, Сарабия.