google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Испански нападател получава бонус в биткойн вместо парична сума

Осъществи се исторически първи трансфер чрез криптовалутата биткойн в професионалния футбол. Испанският нападател Давид Барал премина в третодивизионния Интер Мадрид, известен и като ДУКС Интернасионал де Мадрид. Юношата на Реал Мадрид е подписал като свободен агент и от информацията се подразбира, че той е получил криптовалутата вместо паричен бонус. Към днешна дата един биткойн се равнява на близо 37 000 щатски долара, но не се разкрива колко точно е получил новия играч на Интер Мадрид.

От Интер са избрали този вариант с цел да популяризират новия си спонсор “Criptan”, което е платформа за покупка и продажба на криптовалути. Вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа е притежател на 1/3 от акциите на клуба в комбина с футболиста на Бетис Борха Иглесиас и техния приятел DJ Mariio.

“Щастлив съм да се присъединя към тима, с желание, амбиция и отговорност да продължа да се състезавам и да постигна успехи в моята спортна кариера”, заяви Давид Барал при подписването на договора.

В кариерата си Барал се е състезавал за доста известни отбори, сред които Гранада, Кадис, Леванте и Спортинг Хихон като има 221 мача в Ла Лига и 60 в Сегунда.

Преди три години пък беше осъществен изобщо първият трансфер с биткойн, при който един клуб плаща по този начин на друг клуб. Трансферът бе на аматьорско ниво Турция – Харунустаспор плати 0,0524 биткойна за футболиста Йомер Кироолу, като за играча бяха добавени и 2500 турски лири.