Иван Василев: Всички клубове зависят от парите на бетинг компаниите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Без нашия спонсор ще е невъзможно за Локомотив да съществува", призна бизнесменът.

Собственикът на Локомотив София – Иван Василев, даде мнението си за евентуалните политически промени, които се готвят относно хазартните компании, които пък спонсорират почти целия български футбол и спорт въобще.

Босът на “червено-черните” е категоричен, че без помощта на въпросните спонсори столичният отбор много трудно ще продължи съществуването си в елитната дивизия.

“Ако това, което чета и чувам от няколко седмици, се окаже вярно, идват много лоши дни за българския спорт. Не говоря само за футбола, а за целия спорт. Оттегли ли се нашият спонсор, Локомотив приключва! Нямам възможност сам да издържам клуба, просто ще трябва да пуснем кепенците. Това е реалността!”, заяви Василев.

“Надявам се, че тази политическа идея ще остане само една лоша идея и разумът ще надделее. Без нашия спонсор Betano ще е невъзможно за Локомотив да съществува. Кой друг ще спонсорира? Аз, Веско Стоянов и Betano – това крепи клуба. Всеки месец внасяме 41 000 лева за осигуровки, плащаме си всички данъци, Локомотив няма 1 лев задължение, всичко е изрядно. Знаете, че теглих кредит за осветлението на стадиона. На държавата е, няма да си го нося вкъщи. В други градове правят стадиони на клубовете, в София никой не помага с нищо – не говоря само за Локомотив. Освен това имаме над 400 деца в школата, служители. Без основния спонсор, това значи край”, категоричен е босът на столичните “железничари”.

“Всички клубове зависят от парите на бетинг компаниите. И не говоря само за футбол, а за всичко – баскетбол, волейбол, хандбал, различните федерации. Единствените хора, които помагат на спорта, са тези. Кой друг помага? Никой! Държавата отдавна е абдикирала. През 1991 г. тя се оттегли от спорта и стана страшно. Ние си знаем какво ни коства издръжката на клуба – и като средства, и като нерви”, добави Иван Василев.

“Наистина се надявам тази катастрофа да не се случи, това бедствие, този бич, за който се чува. Локомотив ще остане без средства, 50-60 души, които са на работа в клуба, ще останат на улицата. Това е, няма какво да се заблуждаваме. Без бетинг компаниите ще стане по-трудно и за различните телевизии и т.н. Това са сериозни рекламодатели. Чудно как на някой въобще може да му мине през главата подобна глупост. Да, нелегалните сайтове за залози са нещо лошо, но говорим за лицензираните фирми. Само те помагат на българския футбол, на спорта въобще. Без тях сме дотук”, каза още собственикът на Локомотив София пред колегите от “Спортал”.