Ивелин Попов критикува модата за налагане на млади в националния
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Халфът на Сочи подновява пълноценни тренировки в края на февруари

Доскорошният капитан на националния тим на България Ивелин Попов даде обширно интервю за руската спортна телевизия Мач ТВ, в което разкритикува неправилния начин на работа в представителната ни формация. Според него редом със способните млади играчи, в отбора се викат и футболисти само заради възрастта си.

Попов разкри също, че се възстановява по-бързо от очакваното и ще се включи към тренировките на своя тим Сочи в края на другия месец.

Трикратният Футболист номер 1 на България потвърди за разговори с новия селекционер на националния тим Ясен Петров, давайки ясен знак, че обмисля завръщане с екипа на Лъвовете.

“Работата не е в слабото поколение, а в неособено правилния подход,” коментира Попов. “Напоследък тръгна мода за млади играчи. Мнозина смятат, че на тях трябва да им се дава колкото може повече време на терена.

“Донякъде съм съгласен – да дадем път на младите. Но поканата в националния отбор трябва да се заслужи. Ако играеш добре в клуба си, то, моля – играй в националния.

“Но когато там те викат и те пускат в игра, само защото си млад, това не е правилно. Трябва да можеш все пак нещо, да го показваш на терена. Иначе след няколко загуби младите са съсипани псхически.

“Те не трябва да се учат само от грешките си. Трябва да имат пример, ориентир.”

Попов отнова даде ясен знак, че планира да се завърне в националния тим.

“Когато назначиха сегашния треньор Ясен Петров, той ми звънна и попита какви са ми плановете,” заяви той. “Отговорих му, че първо трябва да си върна титулярното място в клуба, после ще видим.”

Попов обяви, че очаква да започне да тренира под пълна пара в края на февруари.

“Първоначално определиха много дълъг период – 8-10 месеца,” разкри той. “През декември докторът вече бешепо-оптимистичен, разреши по-големи натоварвания, защото кракът не се подуваше.

“Ще се опитам да се включа в отбора шест месеца след контузията. Това означава към края на февруари.”