Ивелин Попов пред завръщане в националния
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Футболистът на руския Сочи вече е разговарял с Ясен Петров

Доскорошният капитан на националния отбор Ивелин Попов даде ясно да се разбере, че скоро може да се завърне в тима.

В интервю за националната телевизия играчът на руския Сочи, който в момента се възстановява от контузия, потвърди, че вече е провел разговор с новия селекционер Ясен Петров.

“Чухме се, проведохме доста конструктивен разговор, но аз съм в процес на възстановяване след операция. Нека мине подготовката, да започна да играя и ще видим какво ще стне”, заяви Попов.

Според него националният отбор на този етап не може да се мери с Италия и Швейцария, но едно трето място с хубави игра ще върне феновете по трибуните.

“Само с подмладяване няма да се получи,” продължи Попов. “Необходимо е да се направи сплав между млади и опитни, за да мислим за успехи. За да те викнат в националния отбор, първо трябва да си лидер в клубния си тим.

“Нямаме играчи във водещите първенства на Европа, но може да направим равностоен състав на другите отбори в групата. Трябва да се постави и като цел да се спечелят определен брой точки.

Попов изрази надежда, че в края на февруари ще е готов да тренира наравно със съотборниците си в Сочи.

“Възстановяването ми върви добре,” заяви той. “Спазвам препоръките, летя често до Барселона и се виждам с лекаря, който ме оперира. Тренирам по два пъти на ден и се надявам, че в края на февруари ще се готвя с основната група.”