google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Очакваме поне 20 000 човека да проявят интерес", каза той.

Изпълнителният директор на Левски Иво Ивков говори след срещата между ръководството на клуба и привържениците, на която бе обсъден варианта феновете на 26-кратните шампиони да придобият мажоритарния пакет акции на тима.

Според думите на един от шефовете на “Герена” е дадена “зелена светлина” за подобен проект, като “феновете ще са хората с идеите” в клуба.

“Това е една два пъти отлагана среща. Бяха представени почти всички организации на феновете. Получи се прекрасна среща, в която точка първа бе проектът “Левски на левскарите” – създаване на сдружение, което в даден момент да придобие мажоритарния пакет акции на клуба. Това е дълъг път”, заяви Ивков.

“Абсолютно всички представители бяха единни за този проект. Трябва да се работи професионално по този проект. Предстои да се направи работна група. Клубът ще предостави своя дом на привържениците за този проект. Клубът ще бъде медиатор. Днес се събрахме с всички големи организации на нашите привърженици. Това е първата такава среща по рода си. Дневният ред бе зададен”.

“Наско Сираков заяви, че не само е склонен да прехвърли акциите, а че неговата мечта е да се осъществи този проект. Единственото му условие е той да бъде убеден, че е широкообхватно и ще се събере нужния брой членове, преди да прехвърли акциите. Даваме зелена светлина на този проект”.

“Очакваме поне 20 000 човека да проявят интерес. Това би дало възможност за един изчистен от всякакви зависимости Левски, от всякакви турдности от финансово естество. И би дало на едно бъдещо ръководство да ходи малко по-изправено от мен, защото ще е избрано по възможно най-демократичния начин”.

“След като има създаден такъв проект, той ще бъде даден за всенародно обсъждане. Няма да се случи бързо, най-вероятно лятото. Най-важното е, че никой нямаше различия помежду си. Моделът си е наш. Ще проучим и чуждестранния опит. Феновете ще са хората с идеите”.

“Настоящият собственик може да бъде избран да бъде част от новото дружество. Не е въпросът кой ще е президент, изпълнителен директор. Най-важното е това да се осъществи. Ще бъдат възможно най-добрите хора. Така феновете ще могат да идват в своя дом и да работят с ръководството, което те са си избрали”, каза още Ивков.