google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Божинов го знаем много добре. Беше изключителен та­лант, но от главата си пати"

Легендата на Левски Кирил Ивков направи коментар по темата за евентуалния нов собственик на клуба. Бившият футболист и член на Надзорния съвет на „сините“ сподели мнението си за евентуално завръщане на Станимир Стоилов начело на тима, както и за футболистите, които са му направи­ли впечатление в края на се­зона.

Г-н Ивков, вярвате ли, че Левски може да се сдобие с нов собственик през следва­щите дни? Оптимист ли сте за тази сделка?
-Дано това да стане факт. Но нямам информация в мо­мента, защото не съм ходил на “Герена”, а и не съм се виж­дал с Наско Сираков от 24 май, когато бе празникът на клуба. Много хора започнаха да ми се обаждат и да ми каз­ват, че сделката нямало да стане. Гледах и интервюто на Тодор Батков, в което спо­дели, че се надява да се наме­ри нов собственик. Не знам, ако това не се случи, ще бъде много лошо. Дано да се полу­чат нещата.

Покрай всичко това се за­говори и за завръщането на Станимир Стоилов начело на сините. Възможно ли е това да се случи и отлична новина за левскарите ли е това?
– Да, също ми споделиха, че Мъри може да се завърне в отбора. Лично аз не съм го виждал наскоро, но хора ми ка­заха, че са го видели на стади­он “Раковски” в едно кафене. Но дали е говорил нещо свър­зано със завръщане в Левски, нямам представа. Слушах, че щял да се завърне, ако новият собственик пристигне на “Ге­рена”. Но според мен не го прави за парите, защото той има много, които си ги е изка­рал с честен труд. Много до­бър треньор е.

Какво ви направи впечат­ление в представянето на Левски в последните мачове от сезона?
– Доброто е, че този млад отбор на 90% е изграден от школата на Левски. Показаха желанието да носят тази фланелка, но все пак възраст­та си оказа и влияние. Играят, хвърлят се момчетата, но не е достатъчно само това. Но вярвам, че може да се изгради добър отбор покрай тези млади футболисти. Дано то­ва се случи, защото направиха добри мачове и показаха каче­ствата си. Трябва да казваш на тези играчи, че имат въ­зможности и да не се стъпи­сват на терена. Няколко от младите показаха, че имат много добри качества.

Има ли някой, който да ви направи особено впечатле­ние?
– Мога да посоча братята Цоневи. И двамата са добри футболисти. Видяхме, че щом се включиха, се подобриха не­щата в предни позиции. Да­ват последните, завършващи­те пасове, това, което лип­сваше на Левски през по-голя­ма част от сезона. Не случай­но Борислав вкара и шест по­падения, а срещу Черно море Радослав отбеляза много кра­сив гол. Дано отборът да из­раства, защото всичките са горе-долу един и същи набор и желанието им е да се докажат. Трябва да има конкурен­ция в тима. Необходима е та­кава.

Имат ли място в Левски опитните Валери Божинов и Николай Михайлов?
– Божинов го знаем много добре. Беше изключителен та­лант, но от главата си пати. Толкова големи отбори обико­ли, но не успя да се пребори. Вкара срещу Черно море реша­ващото попадение, но не мо­жа да намери мястото си в Левски през сезона. Не знам за­що треньорите не го накара­ха да работи повече на тре­нировките, защото се вижда­ше, че бе много изостанал от формата си. Може би не тре­нираше както трябва. Явно си мисли, че името му играе за него. Докато Ники Михайлов се завърна в Левски с много килограми отгоре. Иначе има го­леми качества. Познавам го още от дете. Но може би след завръщането от Нидерлан­дия, където се представи от­лично в Твенте, нещата тръг­наха надолу. Оттам нататък нещата не се получиха.

Очаквате ли Левски да на­прави мащабна селекция през лятото?
– Последният път, когато се видях с Наско, ми сподели, че има много набелязани футбо­листи. Предполагам, че ще се направи селекция. Има няколко поста, на които трябва да се намерят по-добри футболи­сти, а така ще се засили и кон­куренцията в отбора.