google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Проблемът с Насиру Мохамед остава, Сините му дължат близо 400 хиляди евро

Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков коментира важните теми в клуба от изминалия месец на прескоенференция на стадион “Георги Аспарухов”.

Той потвърди, че според подписаното споразумение с Петър Хубчев Сините ще изплатят абсолютна цялата дължима сума на бившия треньор и асистентите му.

“Периодично ние чрез вас, уважаеми журналисти, ще се отчитаме за свършеното,” заяви Ивков. “Въздържах се и не съм дал нито едно интервю, за да се знае, че на тези пресконференции ще кажа всичко важно. Всички ще бъдат тренирани по един и същи начин”.

“Предполагам, че има интерес към правните казуси и кредиторите. Три са случаите, които се открояваха там. Имам предвид размера на дължимите суми, начина на изплащането. Иначе са доста повече от три.

“Имаме подписано споразумение с г-н Хубчев и неговия екип. Вече е платена и първата вноска в срок. Там сумата е притеснителна. Няма да се впускам и ще остава верен да не анализирам какво се е случило в миналото.

“Там сумата е разсрочена за следващите 6 месеца на месечни вноски. Никак не съм щастлив с това споразумение, но то беше неизбежно с оглед състоянието, в което е клуба. Там не бяха постигнати договорености за никакви отстъпки.

“Цялата сума ще бъде изплатена в следващите шест месеца. 800 000 лева е останалата сума, която включва лихви и главници.

“Вторият случай е с футболист, който не влиза в плановете на треньорския щаб. Имаше договор с за още година и половина.

“След проведени преговори и разбиране от другата страна ние се споразумяхме и сключихме много добро споразумение с г-н Славчев и неговия агент. 12 000 и нещо евро + заплатите до края на годината ще бъдат изплатени.

“Това е доста добро решение на този казус. Водихме тежки преговори, но в рамките на десетина дни успяхме да приключим с този случай.

“Третият случай е Насиру Мохамед. Има решение на ФИФА за дължимата му сума 395 000 евро. Ще направим така тази сума да не е изискуема до края на годината и да не влияе на лиценза на клуба.

“Вярваме, че ще можем да постигнем и там едно относително добро споразумение. Очевидни са щетите от тези случаи. Няма нужда да говорим много за това”.

“Правим периодични плащания към НАП, но те не са достатъчни. Положението е абсолютно критично и ще продължава в следващите месеци от финансова гледна точка, но нещата са под контрол. Разговаряме с всички. Предстои ни най-тежката Коледа в историята на клуба.

“Дефицитът, който клубът има в момента, е около 2 200 000 лева, за да преодолеем този първоначален шок”.