Иво Ивков: Държавата няма да посегне и да ликвидира Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Клубът ще има лиценз без никакво съмнение, въпрос на дни е", призна той.

Изпълнителният директор на Левски Иво Ивков бе гост в студио “Дерби”, където заяви категоричната си позиция, че “сините” ще получат лиценз за следващия сезон.

Ръководителят на столичния клуб също така разкри, че в момента не се обслужват задълженията към НАП, но държавата прави компромис.

“Да се захвана с Левски не беше жертва, а мисия. Не съм се колебал, но имаше страх – дали аз няма да стана човекът, който ще подпише фалита на Левски. Положението наистина беше много тежко, но не бих казал отчайващо. Продължаваме да работим, за да допринесем за така исканата финансова стабилност”, започна Ивков.

“Пълните стадиони,  радостта в очите на хората, възможността да работя със Станимир Стоилов – всичко това е безценно в моя живот”, категоричен е той.

“Считам че в следващите дни Левски ще вземе лиценз. Документите сега се разглеждат и от УЕФА. Клубът ще има лиценз без никакво съмнение, справихме се, работата е свършена и нямам притеснение. Въпрос на дни е. Всички задължения са обслужени. Разбира се, има и плащания, които предстоят. Но картината е доста различна сега, защото работата ни даде резултат”, обясни Ивков.

“Благодарение на Мъри Стоилов имаме конвертируеми футболисти и добър отбор. Вдигна се много летвата тази пролет – влязохме в Европа през парадния вход със спечелената Купа на България и няма какво повече да желаем в това отношение”.

“Задълженията към НАП не ме притесняват. Имаме споразумение до декември тази година с официален документ, че нямаме просрочени задължения. Държавата е добър стопанин и ни дава толеранс. Вижда, че клубът работи – пълен стадион, засилен интерес от инвеститори и рекламодатели. Държавата няма да посегне да ликвидира клуба, защото така се прави  – ще дадеш на длъжника глътка въздух,  а няма да го убиеш”, каза още Иво Ивков.