Изчислиха кога Манчестър Сити може да стане шампион
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гражданите" имат солиден аванс на първата позиция, трябват им само четири победи

Манчестър Сити е считан за сигурния нов шампион на Англия от повечето фенове и специалисти. “Гражданите” имат 14 точки аванс пред градския съперник Манчестър Юнайтед, макар и с мач повече от “червените дяволи”.

Сметките показват, че ако Юнайтед спечели мача си в запас, разликата ще бъде 11 точки. Головата разлика на “гражданите” е много по-добра от тази на “червените дяволи”, така че в този случай Сити ще има нужда от 11 точки, за да се гарантира титлата. Тоест четири победи в оставащите осем мача ще направят тима на Гуардиола абсолютно недостижим на върха във Висшата лига.

В случай че Сити спечели следващите си четири мача, като през това време Юнайтед също взима пълния комплект от точки, то “гражданите” официално ще имат възможност да вдигнат титлата на 8 май в домакинството срещу Челси. Ако дотогава Сити запише три победи и едно равенство, гостуването на Нюкасъл на 12 май може да се окаже значимата дата. Разбира се, ако Юнайтед и Лестър направят грешки, а Сити – не, то титлата може да дойде и по-рано.

Изглежда специалистите не виждат начин Манчестър Сити да изпусне питомното, след като букмейкърът Efbet дава коефициент за титла на “гражданите” от 1.01, докато следващият след тях Манчестър Юнайтед е оценен чак на 100.00