google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Тигрите" от Пазарджик се отдалечиха на 4 точки от последното място

Славия загуби домакинството си на Хебър с 0:1 в двубой от 21-ия кръг на efbet Лига. Единственото попадение падна в 61-ата минута “зелените”, като точен бе Арсенио Валпорт.

Успехът е много важен за Хебър, като гостите събраха 16 точки и се отдалечиха на четири от последния Спартак Варна, изкачвайки се на 14-ото място. Славия пък не успя да си върне четвъртото място и заема пета позиция с 35 пункта.

Условията за игра на стадион „Александър Шаламанов“ бяха тежки заради изключително силен вятър. Възпитаниците на Златомир Загорчич имаха сериозни затруднения да организират играта си.

Славия имаше превес през първата част, като Тони Тасев и Ахмед Ахмедов пропуснаха по-изгодните ситуации. След почивката тимът на Загорчич вкара попадение, но то бе отменено поради засада на нападателя.

В 61-ата минута Арсенио Валпорт даде аванс на гостите, възползвайки се от добро подаване от корнер на Георги Търтов, като и вратарят Светослав Вуцов не успя да се намеси добре – 0:1.

До края на срещата нямаше много интересни ситуации. В повечето случаи топката се риташе на посоки, а и вятърът пречеше двата отбора да направят добри атаки.