Йович се допитал до Влахович за преминаването си във Фиорентина
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Много футболисти от Балканите са играли тук, което ми дава допълнителна мотивация", обясни сърбинът.

Най-новото звездно попълнение на Фиорентина Лука Йович говори по различни теми, след като се присъедини официално към “виолетовите”.

Сръбският стрелец парафира договор за два сезона с италианския клуб, като има опция за удължаване за още две години – до 2026-та.

Ако Фиорентина продаде Йович в бъдеще, Реал Мадрид ще получи 50 процента от сумата, за която в “Ла Виола” са спазарили играча.

„Както казах много пъти, за мен е удоволствие да съм тук и да нося този екип. Много футболисти от Балканите са играли тук, което ми дава допълнителна мотивация. Готов съм да дам най-доброто от себе си и да правя това, което треньорът казва, че има нужда за отбора“, заяви Йович.

„Тренирах сериозно по време на лятната пауза и вече се чувствам в добра форма. Имам малък проблем с прасеца, но това няма да е казус в бъдеще. Вярно е, че винаги се представям добре с партньор в атака, но също така съм бил и единствен нападател в Айнтрахт Франкфурт и Реал Мадрид. Тук съм, за да помогна на отбора. Треньорът избира системата, при която ще играем, и аз съм готов да правя всичко, което е необходимо”, добави той.

„Не съм говорил с Карло Анчелоти, но той е един от най-добрите треньори в историята и за мен беше чест да работя с него“, каза сръбският нападател.

„С Душан Влахович сме съотборници в националния отбор и съперници в Серия “А”. Нека да видим какво ще се случи. Той каза само добри думи за клуба и феновете, което ми помогна да взема решение“, добави още Йович.