Какъв ден за Жирона! Фамозна победа срещу Реал в голов спектакъл
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Изумително представяне за домакините направи аржентинският нападател Валентин "Тати" Кастейянос

Жирона постигна феноменална победа с 4:2 срещу Реал (Мадрид) в мач от междинния 31-ви кръг на Ла Лига. Изумително представяне за домакините направи аржентинският нападател Валентин “Тати” Кастейянос (12′, 24′, 46′ и 62′), който заби и четирите гола за отбора си, а за Кралския клуб се разписаха Винисиус (34′) и Лукас Васкес (85′).

Мигел Гутиерес центрира отляво в 12-ата минута към точката за изпълнение на дузпа, където Валентин Кастеянос бе оставен непокрит от защитата на Реал Мадрид и реализира с глава, за да изведе Жирона напред в резултата.

Дванадесет минути по-късно Арнау Мартинес изведе от собствената си половина Кастеянос, който се отскубна от последния бранител на „лос бланкос“ и остана очи в очи с Андрий Лунев. Аржентинският стрелец на Жирона шутира между краката на стража на Реал, за да удвои аванса на своя тим.

Реал Мадрид успя да върне едно попадение чрез Винисиус Жуниор преди почивката. Това се случи в 34-ата минута, когато Маркос Асенсио центрира в наказателното поле на Жирона, а бразилският флангови футболист заби топката във вратата на Гасанига.

Жирона успя да шокира Реал Мадрид за трети път с началото на второто полувреме. В 46-ата минута Ян Куто напредна по дясното крило и центрира топката в наказателното поле, където Иван Мартин пропусна топката и я остави за Тати Кастеянос, който осъществи своя хеттрик.

След заучено положение от корнер в 62-рата минута Родриго Рикелме центрира в наказателното поле на Реал Мадрид, където Кастеянос засече острата топка във вратата, не оставайки никакъв шанс на Лунев и така Жирона поведе с 4:1.

Реал Мадрид намериха път към вратата на Жирона отново в 85-ата минута, когато Родриго проби в наказателното поле и комбинира с Винисиус, който с пробив по крайната линия подаде успоредно на голлинията, а Лукас Васкес засече подаването му във вратата, но това не стигна на Реал Мадрид.

Домакините започнаха с куп кадрови проблеми, но “белите” от Мадрид също имаха доста проблеми в състава си. След този успех Жирона се изкачва до 9-о място във временното класиране в Ла Лига с актив от 41 точки, докато Реал Мадрид е втори с 65 и продължава да изостава от Барселона, който е с мач по-малко, с 11 пункта.