Капело назова кой е италианският Ливърпул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Италианският специалист смята, че днешните тимове на Апенините играят по-нападателно

Един от най-успешните италиански треньори от края на миналия и началото на този век Фабио Капело се изказа ласкаво за агресивния стил на игра на Аталанта.

Нещо повече, бившият предводител на Милан, Ювентус, Реал Мадрид и националния тим на Англия, сравни тимът от Бергамо не с друг, а с английския шампион Ливърпул.

“Днешните италиански треньори изискват от играчите да играят повече в атака, да действат по-агресивно,” коментира Капело.

“Например Гасперини, старши треньор на Аталанта, практикува персонална защита, но винаги се опитва да атакува с възможно най-много футболисти. Аталанта е италианската версия на Ливърпул!

“Това е много интересен отбор с интересни детайли в играта, които правят разликата. Не трябва да забравяме, че имат наистина качествени футболисти. Те атакуват с голям брой играчи и в задни позиции не остава почти никой.”

Днес Аталанта, който от началото на напдпеварата в Серия А записа 3 победи и две равенства, излиза срещу Кротоне. Миналата година Синьо-черните завършиха на трето място само на 5 точки зад шампиона Ювентус.