Капитанът на “лъвовете” е с положителен тест за COVID-19
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Георги Костадинов пропуска мача с Гибралтар, може да не играе и в срещите от Лига на нациите

Поредеди кадрови проблем споходиха националния отбор на България, след като капитанът на „лъвовете“ Георги Костадинов е дал положителна проба за коронавирус и пропуска със сигурност контролата с Гибралтар, а и едва ли ще е на линия за двубоите с Финландия и Република Ирландия в Лига на нациите.

Костадинов даде отрицателен тест преди два дни, но днес отново пробата му е със знак „+“, съобщава Спортал.

Халфът на Арсенал (Тула) ще бъде под карантина до момента, в който даде два последователни отрицателни теста.

Костадинов ще даде нова проба в понеделник, а ако тя е отрицателна ще се изчака 72 часа за нов тест. При повторен добър резултат, българинът ще може да напусне Тула. Халфът ще може да се завърне в София най-рано преди мача с Финландия, но като се има предвид липсата на тренировки и игрова практика, едва ли ще вземе участие в мача.

Припомняме, че Георги Дерменджиев няма да може да разчита на Кирил Десподов, който лекува контузия от мача с Антверп, а Тодор Неделев в момента е под карантина заради коронавирус.

Валентин Антов, Виктор Попов, Светослав Ковачев, Доминик Янков и Здравко Димитров няма да играят в спаринга с Гибралтар, тъй като ще бъдат часъ от състава на младежите за квалификацията с Естония.

В идния понеделни всички национали ще бъдат тествани за COVID-19 на базата в Бояна.