Карето в женската ни борба отлита за Япония в четвъртък
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Четирите български състезателки ще бъдат на лагер в Окаяма в дните до олимпийския турнир в Токио

Женският национален тим на България, предвождан от селекционера Петър Касабов, отлита за Япония в четвъртък, 15 юли, съобщава родната федерация по борба.

Карето в женската ни борба отлита за Япония в четвъртък 1

В периода до олимпийския турнир в японската столица, който ще се състои между 2 и 7 август, нашите момичета ще проведат десетдневен подготвителен лагер в Окаяма.

На 26 юли Миглена Селишка (в категория до 50 килограма), Евелина Николова (до 57 кг), Тайбе Юсеин (до 62 кг) и Мими Христова (до 68 кг) ще се отправят към Токио, за да се настанят в Олимпийското село.

За Юсеин (13-ата в Рио в категория до 63 килограма) и Христова (15-ата през 2016 година в категория до 58 кг), това ще бъде второ участие на Олимпийски игри, докато Селишка и Николова ще направят своя дебют.

Карето в женската ни борба отлита за Япония в четвъртък 2

Мъжете в класическия и свободния стил ще отпътуват за Япония на 24 юли с полет в 21,25 ч, а на 25 юли ще влязат в Олимпийското село.

В момента класиците, заедно с олимпийските ни състезатели Айк Мнацаканян (категория до 77 кг) и Кирил Милов (до 97 кг), са на подготовка в унгарския град Тата, която ще продължи до четвъртък,15 юли.

Георги Вангелов (категория до 57 кг) пък е на лагер с отбора ни в свободния стил на комплекс “Спортпалас”.

Карето в женската ни борба отлита за Япония в четвъртък 3За заключителен предолимпийски лагер у нас пристига сборният тим на Куба в класическия стил, който ще има представители във всичките шест категории.

Борците от Острова на свободата бяха у нас преди месец и останаха очаровани от условията на подготовка в Тетевен.

В състава на кубинците е и трикратният олимпийски шампион в тежка категория Михайн Лопес, който ще атакува четвърта олимпийска титла.

Карето в женската ни борба отлита за Япония в четвъртък 4