google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Неговото напускане беше изненада за всички, но трябва да се приеме", заяви треньорът на Реал

Реал Мадрид се разделя с една от легендите си – френският нападател Карим Бензема. Наставникът на “белия балет” Карло Анчелоти разкри, че всички в тима са били изненадани от решението на Бензема да напусне отбора това лято.

Италианският специалист е на мнение, че нападателят е спечелил правото си да избира. 35-годишният футболист спечели всичко с Реал Мадрид в своята кариера. Сега той ще предприеме ново предизвикателство, като се присъедини към Ал-Итихад в първенството на Саудитска Арабия.

„Неговото напускане беше изненада за всички, но трябва да се приеме. Беше решение в последния момент. В събота той тренира нормално, а преди мача взе това решение. Ние го приехме. Говорих с него тази сутрин и той заяви, че напуска. Аз го разбирам. Решението му е част от трансформацията на този тим, който ще продължи през следващата година. Имаме време да обмислим какво трябва да направим. Ще имаме конкурентен отбор през следващата година”, сподели Карло Анчелоти след ремито с Атлетик Билбао (1:1).

„Сбогувам се с него със съзнанието, че съм тренирал един от най-великите футболисти в света и един от най-добрите нападатели. Не можем да бъдем доволни от неговото напускане, но сме длъжни да уважим решението му. Той спечели правото да избира и ние всички му благодарим за всичко, което направи за Реал. Той е легенда на този клуб”, каза още наставникът на “Кралския клуб”.