google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Испанският номер 1 ще се бори за Слънчев шлем

Днес стартира основната схема при мъжете на турнира в Маями – втория Мастърс за 2023 г. Изявените фаворити за спечелването на турнира са Карлос Алкарас и Даниил Медведев, които играха на финала на Индиън Уелс преди няколко дни. Сайтът bet365 спорт дава леко предимство на световния номер 1 Алкарас. Коефициентът за 19-годишния испанец е 2.62, докато Медведев да спечели турнира е 3.60.

Карлос Алкарас ще се бори да спечели Слънчев шлем, след като триумфира на първия Мастърс за годината в САЩ – Индинън Уелс. Испанецът не загуби нито един сет в целия турнир и показа, че се намира в стархотна форма. На финала той победи Медведев с лекота с 6:3, 6:2, а преди това се справи с корав съперник – Яник Синер, побеждавайки го със 7:6, 6:3. През миналата година Алкарас спечели турнира в Маями, след като на финала победи Каспер Руд с 2:0 сета. Испанецът ще защитата трофея си и ще бъде амбициран отново да вдигне купата.

Световният номер 5 Даниил Медведев ще търси реванш от Алкарас за загубата на Индиън Уелс. Много е вероятно двамата отново да се срещнат в заключителната фаза на турнира. През миналата година Медведев отпадн на 1/4-финалите от Хуберт Хуркач след поражение с 0;2 сета. Медведев е в много добра форма, като спечели три турнира през 2023 г. и бе на крачка от триумф на Индиън Уелс.

Букмейкърът Bet365 дава по-малки шансове на Яник Синер и Стефанос Циципас да вдигнат трофея в Маями. Ставката за двамата е съответно 12.00 и 19.00. Те обаче ще бъдат фактор в турнира, както и тенисисти като Тейлър Фтиц, Андрей Рубльов и Александър Зверев. Предстои да видим как ще се представи и Григор Димитров, чиито шансове да спечели в Маями са оценени на 126 коеф. Григор Димитров ще започне турнира срещу Фабио Фонини или Ян Ленард-Щруф, като евентуално в трети кръг може да срещне Яник Синер.