Катарски шеф: “Няма за какво да се извиняваме…”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Хасан ал Тавади смята, че Катар се намира във футболен регион

Директорът на световния шампионат в Катар Хасан ал Тавади отхвърли обвиненията срещу страната му за дискриминационно отношение на основа сексуална ориентация и религия, както и за ужасните условия, при които се е работило на обектите за първенството – тема, която от години е основа на критики.

Според информации в западни медии хиляди са загинали при строителните работи, а други хиляди мизерстват.

В навечерието на жребия за разпределяне на групите за световното първенство Ал Тавади даде интервю за Би Би Си, в което обяви, че нищо от това не е вярно.

“Обвиненията към нас се дължат на множество дезинформации и лъжи,” казва Ал Тавади. “Хората просто сочат с пръст Катар и повтарят това, което са чули или прочели за страната. Нелепо е, ние сме отворени, готови и напълно наясно с мащабите на събитието, което ще приемем.

Първо – това е футболен регион, футболна страна, така че критиките защо световното първенство идва тук, не са основателни. Няма и за какво да се извиняваме, защото не правим нищо нередно.

Второ – да, Катар има своите традиции и консервативен прочит на някои сфери от живота и това не е нещо лошо. Но що се отнася до приемането на гости, до гостоприемството и подготвеността на страната за отборите и феновете от цял свят, ние сме отворени и топли хора.

За нас е чест, че планетата идва в Арабския свят, за да гледа най-голямото събитие в спорта. Ще бъде невероятно изживяване за всички, уверявам ви.”