google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Изиграл съм около 700 мача. Едни 90 минути от 700 двубоя не определят кариерата ми. Но очевидно помагат"

Кевин де Бройне сподели преди мача за трофея срещу италианския Интер в събота в Истанбу, че “финалът на Шампионската лига не е определящ за футболната ми кариера. Халфът на Манчестър Сити спечели пет титли във Висшата лига, две Купи на Англия и пет Купи на Лигата със Сити, но европейският успех убягна на белгиеца, който беше най-близо до спечелването на “ушатата” през 2021 година, когато “гражданите” загубиха с 0:1 от Челси на финала.

“Зависи кого питате (дали ранга на Сити зависи от спечелването на Шампионската лига). Повечето от момчетата така или иначе бяха невероятни”, каза Де Бройне пред британските медии.

“Ще помогне ли? Да. Но едни 90 минути не определят кариерата. Изиграл съм около 700 мача. Едни 90 минути от 700 двубоя не определят кариерата ми. Но очевидно помагат”, добави той.

Манчестър Сити надделя над градския си съперник Манчестър Юнайтед с 2:1 на финала за ФА Къп в събота, за да запази шансовете си си за исторически требъл и ще бъде фаворит за победата над Интер на финала на Шампионската лига тази седмица.

“Заслужавахме да спечелим. Много съм щастлив и горд. Трябва да се насладим следващата седмица и да се надяваме да се представим по най-добрия начин. Интер е много добър отбор. Финалите са 50-50, винаги е трудно. Ще има моменти, когато е трудно, но в най-важните ще се опитаме да си свършим работата. Интер има страхотни играчи и ние ги уважаваме”, добави белгиецът.