google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Арда се изкачи в Топ 5 на класирането

Наставникът на Арда Николай Киров не скри задоволството си от спечелената победа над Берое, с която тимът от Кърджали се изкачи на пето място във временното класиране.

“Определено много важна победа,” заяви Киров след края на дуела в Стара Загора. “Тя идва като удовлетворение на усилията от състезателите, най-вече физически. Играхме по-затворено и разчитахме на контраатаки.

“Отбелязахме един гол. Може би можеше още някоя контраатака да развием и да вкараме втори. След почивката се справихме с високите топки на противника, така че заслужена победа.

„Физически доста мощен съперник имахме. Не трябваше да му се дават свободни пространства. След 15-ата минута приеха по-директен стил на игра, но хубавото беше, че след като вземем топката правихме няколко точни подавания, за да излезем на позиция. Направихме го няколко пъти и вкарахме.

„Имаме скоростни състезатели и преходите от защита в атака се получават бързо. Доволен съм, но оставяме този двубой в миналото. В сряда идва важен двубой за Купата срещу Спартак Варна, а в неделя за шампионата с Етър“.

„Съумяхме да се справим с директната игра на противника във въздуха, което доста ни помогна. Това как ще изглеждаме в следващите мачове ще го мислим тепърва.”

Киров зави, че Арда ще подходи напълно се

“За Купата ще подходим сериозно. Играем със сериозен противник, който елиминира Локомотив София преди месец. Започваме да ги разузнаваме, настройваме се за тежък двубой във Варна.”