Класически Ливърпул е на 1/8-финал след лекция над Аякс
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Мърсисайдци" ще се борят с Наполи за първото място в последния кръг

Ливърпул успя да победи с 3:0 Аякс като гост в мача им от 5-ия кръг на Шампионската лига и официално намери място сред последните 16 в турнира.

Още в 3-та минута “аяксите” можеха да запишат вихрено начало, но Стивън Бъргвайн засече подаване в наказателното поле, пращайки го право в дясната греда на Алисон.

Двата отбора се “захапаха” в следващите минути и битката беше основно в центъра на терена докато не се стигна до 42-та минута. Тогава Джордън Хендерсън центрира в наказателното поле, а там Мохамед Салах наказа неорентираните защитници в бяло и червено, пращайки топката в долния десен ъгъл на вратата за 0:1.

Точно преди почивката пък и Дарвин Нунес нацели греда, този път лявата и то от отлична възможност на почти празна врата.


След паузата “мърсисайдци” започнаха много натегнати и в 49-та минута Нунес стигна до гола след като отигра центриране от корнер, което го намери на няколко метра от вратата и за него не представляваше трудност да отбележи.


Само три минути по-късно Мохамед Салах намери със зашеметително подаване Харви Елиът, а младият талант на Ливърпул матира Пасвеер за 3:0.

Така Ливърпул остава втори в група А с 12 точки, докато Наполи е лидер с перфектен актив – 15 точки. Аякс е трети с три пункта и ще се бори в последния кръг срещу Рейнджърс, за да запази поне мястото си за Лига Европа, а неаполитанците и “мърсисайдци” ще имат битка за първото място. За да могат Ливърпул да са начело в класирането ще трябва да победят с три гола разлика.