Клоп: Благодарен съм на всички, които помогнаха за този трансфер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Днес аржентинеца бе официално обявен като първата нова покупка на мърсисайдци

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не сдържа радостта си от привличането на световния шампион Алексис Мак Алистър. Немецът силно желаеше ново попълнение в халфовата си линия, за да подобри изявите на тима в предстоящия сезон.

“В отбора влиза едно много талантливо и умно момче, което притежава големи технически възможности. Това е страхотна новина. Не мисля, че футболният свят има нужда да казвам твърде много за качествата на Алексис, защото те вече са доста добре известни, но е ясно, че той е човек, който може да играе на няколко позиции в халфовата линия и е универсален играч. Той е спокоен и хладнокръвен и притежава истинска футболна интелигентност”, започна Клоп.

“Разбира се, той е футболист, когото следим от дълго време. Наблюдавахме го как израства от младо момче, което пристига в Премиър лийг, до мъж, който помогна на своята страна да спечели Световното първенство.

Наистина съм щастлив, че следващите му стъпки ще бъдат с нас и ще работим с играч, който вече е отличен и опитен, но също така има още много неща, които предстои да видим от него, като се има предвид, че е само на 24 години”, добави той.

“Благодарен съм на всички в клуба, които помогнаха за осъществяването на този трансфер. и съм сигурен, че говоря от името на всички тук, когато казвам, че нямам търпение да започна работа с Алексис.

Ще мине известно време, преди той да може да играе на „Анфийлд“ пред нашите фенове, но в този модерен свят съм сигурен, че ще види как нашите привърженици ще го посрещнат в семейството на Ливърпул, когато погледне телефона си днес и види съобщенията онлайн. Те веднага ще го накарат да се почувства като у дома си. Не се съмнявам в това”, завърши Юрген Клоп.