Клоп използвал необичаен метод да подобри играта на Левандовски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Треньорът ми даваше по 50 евро всеки път, когато успявах да отбележа по 10 гола в тренировката", споделя нападателят на Байерн

Звездата на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски разкри любопитна история от периода, в който носеше екипа на Борусия Дортмунд, а треньор на „жълто-черните“ беше Юрген Клоп. Нападателят сподели, че Клоп му е давал по 50 евро при отбелязването на 10 гола в тренировка, като това е била стратегия на немския специалист, с която да мотивира Левандовски да подобри реализаторските си умения.

„Да, треньорът ми даваше по 50 евро всеки път, когато успявах да отбележа по 10 гола в тренировката. Това бе един от начините да ме накара да работя все повече и повече. В един момент Клоп започна да губи доста пари. Тогава бях млад и подобрих много завършващия си удар. В първия ми сезон играх и на по-задна позиция. Това ме изненада, но подобри моето разбиране, визия за играта и колективен аспект. Научих се да градя атаките, а не само да ги завършвам”,  заяви Левандовски пред France Football.