google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Имам пълна вяра в играчите," подчерта германският специалист

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп даде ясно да се разбере, че клубът от “Анфийлд” остава верен на традициите и философията си и няма никакво намерение да следва все по-налагащия се ултра-комерсиален стил на пазаруване по време на трасферните прозорци.

Повод за изказването на германския мениджър станаха нароилите се публикации в медиите, в които разгорещено се дискутира кое ще е следващото ново попълнение на тима по време на януарския прозорец.

Само преди няколко дни Ливърпул привлече срещу 37 милиона паунда блесналия и на Мондиал’2022 с екипа на Ниделандия Коди Гакпо от ПСВ Айндховен, като Клоп заяви, че той може и да е единственият трансфер на клуба до лятото.

“Не искам да разочаровам никого, но ние вече привлякохме един невероятен играч като Коди Гакпо,” заяви Клоп по време на пресконференцията преди мача от английската Висша лига с Брентфорд тази вечер.

“Но вече прочетох заглавия кой ще бъде следващият в Ливърпул. Ние не можем да играем като на монополи. Никога не сме го правили. Това е важна част от нашата философия!

“Имам пълна вяра и доверие на играчите и не мога да поставям постоянно под съмнение увереността им, търсейки други футболисти на тяхната позиция.”

Ливърпул победи в последните си четири мача във Висшата лига, а успех днес ще го доближи само на точка от четвъртия в подреждането Манчестър Юнайтед.