google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Доволен съм, че 2020 г. свърши. Не смятам, че ще си спомням с добро за тази година, освен с факта, че станахме шампиони"

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп смята, че ръководството на Висшата лига трябва да направи всичко възможно по силите си да избегне спиране на шампионата при увеличение на случаите на заразени с коронавирус в отборите. По-рано през тази седмица мачът на Манчестър Сити и Евертън, както и двубоят Фулъм – Тотнъм, бяха отложени, а мениджърът на Уест Бромич Сам Алардайс призова за пауза в първенството.

“Напълно разбираемо е хората да имат притеснения, но ние правим всичко възможно за сигурността на момчетата. Мисля, че първенството може да продължи. Феновете искат да гледат мачове, затова ние сме отделени от останалата част от обществото, за да можем да тренираме и играем. Не съм специалист, но ще уважа всяко решение, което бъде взето през следващите няколко седмици”, заяви Клоп на днешната си пресконфренция.

Германският специалист каза също, че е щастлив, че 2020 година е приключила, въпреки че тя донесе на Ливърпул първа титла от 30 години насам. “Това, което се случи през 2020 г., бе нещо ново, с което все още се справяме. Предстоят ни още предизвикателства за преодоляване. Доволен съм, че 2020 г. свърши. Не смятам, че ще си спомням с добро за тази година, освен с факта, че станахме шампиони.“