Клоп отговори на въпроси за завръщането на Ван Дайк
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наскоро имаше спекулации, че нидерландският национал може да се завърне в игра през този сезон

Мениджърът на Ливърпул – Юрген Клоп, говори за възстановяването на Върджил ван Дайк и го описа като „много обещаващо”, но отново не пожела да даде срок, в който нидерландският защитник ще се завърне в игра.

Националът на Нидерландия е извън терените вече 3 месеца, възстановявайки се от операция на своите кръстни връзки и работи усърдно във фитнеса. Клоп призна, че се е чул с Ван Дайк по телефона преди брифинга за двубоя с Бърнли, като срещата между двата отбора е тази вечер от 22:00 ч. на стадион “Анфийлд”.

„Не знам кое е възможно и кое е невъзможно. Не смятам и, че съм правилният човек, който може да отсече кога ще се завърне на 100%”, заяви треньорът на Ливърпул.

„Той изглежда добре, чух се с него сутринта по телефона и беше в наистина добро настроение, така че изглежда обещаващо, но не мога да кажа кога ще се завърне. Със сигурност предстоят още много етапи, през които трябва да мине – това е ясно. Аз също сам имал такава контузия. За времето, в което се намираме и колко дълго е аут след възстановяването, изглежда доста добре.”, заяви Юрген Клоп.