Клоп разясни ситуацията с контузеиите на Кейта, Жота и Матип
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Старши-треньорът на Ливърпул говори пред медиите преди мача с Астън Вила за ФА Къп, който обаче може да бъде отложен

Старши-треньорът на Ливърпул Юрген Клоп разясни положението на част от контузените футболисти в клуба. Това се случи на пресконференцията преди двубоя с Астън Вила за ФА Къп, като срещата може да бъде отложена, тъй като бирмигнамският клуб затвори базата си днес заради бум на коронавирус.

Наби Кейта, Жоел Матип и Диого Жота със сигурност няма да вземат участие в мача с Вила, ако срещата се състои. Кейта не е бил на терена от гръмкия успех със 7:0 над Кристъл Палас на 19-и декември заради поредната мускулна контузия.

„За Наби е рано и няма да е готов за мача с Вила”, каза Клоп за ситуацията с гвинейския национал.

В същото време състоянието на централния защитник Матип ще се съблюдава своевременно, като им шанс камерунецът да бъде титуляр в дербито срещу Ман Юнайтед на 17-и януари. Централният бранител получи проблем в адукторите срещу Уест Бромич Албиън през последния месец.

„Разбира се, че работим за възстановяването на Жоел. До двубоя с Юнайтед има девет дни, така че ще опитаме да го подготвим. Дали ще е готов за този мач или няколко дни по-късно – нямам представа. След това ни предстоят на всеки три дена, така че е ясно, че тогава ще е готов, но за мача с Манчестър Юнайтед е рано да се каже”, заяви Клоп.