Клоп: Салах намери нов чудесен партньор в лицето на Дарвин Нунес
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Юрген Клоп е убеден, че Мохамед Салах е намерил ново атакуващо партньорство с Дарвин Нунес

Ливърпул похарчи рекордна сума, за да подпише с Дарвин Нунес от Бенфика и той получи задачата да запълни празнината, оставена от Садио Мане, който се втурна в ново предизвикателство с Байерн Мюнхен. Парньрството между Салах и Мане бе от решаващо значение за успеха на мърсисайдци през последните години и имаше опасения как клубът ще се справи след неговото напускане.

Сега с Нунес в техните редици, треньорът на Ливърпул е уверен, че Салах е намерил чудесен партньор в нападение. Той каза за дуото: „Това е готино партньорство, определено. И двамата са решени да вкарват. Мо е в наистина добър момент. Дарвин се установява. Луис пропусна гола срещу Фулъм и това ще помогне него масово.”

Нунес вкара първия си гол във Висшата лига, като отбеляза първото попадение на Ливърпул за сезона срещу Фулъм. Той вкара първия им изравнителен гол на Крейвън Котидж, преди второто попадение на Салах, за което уругваецът направи асистенция. Клоп, който призна, че отборът му не е на ниво в началото на сезона, беше доволен от новото измерение, което Нунес им даде и го подкрепи да продължи да намира мрежата.

Нунес предоставя на “червените” опция за центъра на атаката, докато офанзивната им линия продължава да се развива. Роберто Фирмино дълго време беше номер 9 на клуба, но беше изместен от Диого Жота. Пристигането на Луис Диас добави още повече конкуренция към състава.