Клоп със суперлативи за Минамино и Кайд Гордън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ливърпул се разправи с Норич макар и без голяма част от титулярите си

Мениджърът на 19-кратния шампион Ливърпул – Юрген Клоп, се изказа изключително ласкаво за нападателя Такуми Минамино, който реализира две попадения за победата над Норич с 3:0 в турнира за Купата на лигата.

26-годишният японски национал игра под наем в Саутхямптън през миналия сезон, а този месец трябваше да се справя с травма на бедрото, като това бе първи мач за него през сезона.

“Той е наистина в добър период,” заяви Клоп. “Знам, че не е играл много, но в трудните моменти, когато се бореше с контузията, да се завърне по такъв начин  не е лесно.

“Той има страхотен характер и се наслаждава на играта. Това бе много важно за него и за нас, защото си помагаме взаимно.”

Германският мениджър на Ливърпул направи цели девет промени в състава си, като даде шанс за изява и на тийнейджърите Кайд Гордън и Конър Брадли, за които това бе дебют в мъжкия тим, както и Тейлър Мортън, който се появи на почивката.

Клоп остана впечатлен от играта на 16-годишния атакуващ халф Гордън.

“Той е добър,” заяви босът на мърсисайдци. “Има много неща за подобряване и за учене още, но и показа много неща. Щастливи сме, че разполагаме с него и ще се отнасяме към него внимателно. Нека го кажем така – той е страхотен талант!”