Клубове от Висшата лига искат една от звездите на френската Лига 1
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кристъл Палас и Фулъм са готови да съперничат на Уест Хем в преследването на Хабиб Диало

Според информация на медията Football Insider, триото от Висшата лига Уест Хем Юнайтед, Фулъм и Кристъл Палас преследват нападателя Хабиб Диало. Футболистът на Страсбург е вкарал 20 гола във френската Лига 1 този сезон и може да се възползва от шанса да се присъедини към английски отбор.

С големия шум в Лига 1 около Килиан Мбапе, Джонатан Дейвид, Александър Лаказет и звездата на Арсенал Фоларин Балогун, всички изглежда са забравили сезона, който има Хабиб Диало. Нападателят е само зад квартета по голове в лигата, като успя да намери мрежата  20 пъти във всички състезания.

На 27 години и със страхотен сезон в личен план, нападателят остава отворен за подпис с отбор от Премиър Лийг. Много отбори от елита на Англия търсят централен нападател с подобна резултатност, като футболист от Лига 1 с 20 гола вероятно ще се превърне в решение.

Съобщава се, че Страсбург ще приеме оферти от около 20 милиона евро за своята звезда, което може да удовлетвори отборите от Висшата лига. Уест Хем търси атакуващи подкрепления, като Диало е в техния списък с трансферни цели. Отборите на Кристъл Палас и Фулъм също следят футболиста и обмислят да направят оферта за него.