Ключовите фактори преди сблъсъка на Реал Мадрид с Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лос Бланкос" влизат в Ел Класико вдъхновени от успеха с 3:1 над Ливърпул в Шампионска лига

Реал Мадрид посреща тази събота от 22:00 часа Барселона в поредното Ел Класико. Столичани влизат вдъхновени в мача след зрелищната победа с 3:1 над Ливърпул в Шампионска лига.

Има няколко фактора, които ще бъдат решаващи в дербито межу двата тима.

Серията добри резултати

И двата отбора са в положителна серия, като последната загуба на Реал Мадрид е на 30 януари от Леванте. След поражението „кралския клуб“ записа 11 победи и 2 равенства. Барса пък последно отстъпи на ПСЖ в Шампионска лига, след което каталунците имат 7 победи и два хикса.

Настроението в отборите

Благодарение на успеха във вторник Реал Мадрид ще бъде на крилете на вдъхновението, а играчите на Зинедин Зидан със сигурност са „напомпали“самочуствието си след победата над Ливърпул. Това в най-голяма степен важи за Винисиус, който блесна с два гола в двубоя.

Барселона записа трудна победа с 1:0 над Валядолид в последния кръг на Ла Лига, което донякъде може да повлияе на настроението на каталунците.

Физическа форма

На този етап изглежда, че възстановяването на футболистите на Реал Мадрид след двубоя в Шампионска лига може да бъде решаващо.

Играчите на Зинедин Зидан може да влязат в Ел Класико с умора след битката с англичаните, докато в Барселона ще бъдат доста по-отпочинали.

Отбраната

И в двата отбори има проблеми със защитниците. Зинедин Зидан няма да може да разчита на Дани Карвахал, Серхио Рамос и Рафаел Варан. Все пак Лукас Васкес, Едер Милитао и Начо Фернандес се доказаха като добри заместници.

Отборът на Роналд Куман разчита на лидерските качества на Жерар Пике, който обаче не е постоянен с изявите си.

Халфовата линия

Това е зоната, в която ще се реши мачът. Двата отбора имат играчи от световна класа, а който успее да наложи своя ритъм, ще има значително предимство. В битката в средата на терена влизат Каземиро, Кроос и Модрич с Бускетс, Де Йонг и Педри.

Нападението

Дембеле, Меси и Гризман са по-резултатни в Ла Лига от Винисиус, Бензема и Асенсио, но триото на Реал е във възход в момента.

Всичко изглежда ще зависи от това дали Лионел Меси ще има ден. Ако е така, то каталунците ще са преполовили пътя към успеха. В противен случай Реал Мадрид е фаворит за трите точки.

Индивидуалностите

Барса разполага с играчи, които могат да нарушат баланса на всяка защита с индивидуалните си действия, а Меси е над всички в това отношение. Логично е феновете на каталунския гранд да са насочили вниманието си към аржентинския маестро в очакване на поредната магическа вечер.

Колективът

Реал Мадрид показва по-добра колективна игра в различните фази на играта. Барселона изостава в това отношение и се нуждае от подобрение в този аспект.