Кметът на Пловдив: Ще потопим Общината с още пари за тези стадиони
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Стадионите с тези пари вече край. Ще имам среща с феновете", споделя Здравко Димитров

Кметът на Пловдив Здравко Димитров сподели, че Общината няма да издържи при условие, че продължи да налива пари в стадионите „Христо Ботев“ и „Локомотив“. Днес Димитров хвърли оставка като член на политическата партия ГЕРБ, но остава кмет на Пловдив. Той заяви, че ще търси решение на среща с феновете за завършване на стадионите в града под тепетата.

„Още от началото беше ясно, че тези пари няма да стигнат за тези стадиони. С 25 млн. г-н Борисов отказа да купи самолет и ги дадохме за добро. И за едните, и за другите, за да има стадиони. Трябва да се довършат. Община Пловдив няма да издържи финансово, за да бъдат завършени тези стадиони. Имаме и други проекти“, каза Здравко Димитров.

„Стадионите с тези пари вече край. Ще имам среща с феновете. Няма как, ние ще попотим общината по този начин. Абсурд. Заедно трябва да търсим пари за завършване на стадионите. С корекциите няма да издържим. Опитах всичко възможно. Дори направих разсрочване за 3 г. като предложение. При тази ситуация не виждам, няма как. Обаждат ми се и други провдивчани. Не са само стадионите. Капиталовият бюджет на Общината е 40 млн. на година. Това е за всичко“, допълни кметът на Пловдив.