Кметът на Симитли изригна срещу БФС
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Поли негодува срещу реферите, ръководили последните мачове на Септември (Симитли)

Колоритният кмет на Симитли Апостол Апостолов, който преди години беше един от водещите ни арбитри, се нахвърли с яростна критика срещу Българския футболен съюз.

Причината за гнева на известния с емоционалните си изблици Поли стана поведението на “поръчковите” съдии в последните мачове на Септември (Симитли).

Градоначалникът на югозападния град смята, че тендензиозното отношение срещу Септември се обяснява с факта, че именно той е издигнал кандидатурата на Христо Порточанов за президент на БФС.

“Хора, омръзна ни от вас! Предишния кръг ни изпратихте един поръчков съдия – Димо Димов от Сливен, благодарение на който загубихме мача. След мача, за неправилно дишане на спортно-техническия директор на ФК Септември Симитли – Пламен Скендерски, бяхме наказани с 2 мача лишаване от домакинство.

“Ок, пичове, няма проблеми, но днес ни изпращате нов поръчков съдия – Димитър Буров, който ни реже главата от кръста нагоре и губим в мача с 0:3, благодарение на неговите неблагодарни съдийски грешки и неговите целувки със Светльо Лазаров – бившия главен секретар на МВР. От тук нататък какво си мислите бе, господа? Че ще затриете футбола в Симитли ли? Не можете.

“Имаме школа с над 500 деца, а вие искате да затриете тази школа и футбола в Симитли. Няма как да се случи. Това, че аз, кметът на община Симитли – Апостол Апостолов, съм издигнал кандидатурата на Христо Порточанов за Президент на БФС, не означава, че вие имате правото да се опитвате, макар че не можете, да затриете футбола в община като Симитли.”

През уикенда Септември загуби с 3:0 при гостуването на Локомотив (Горна Оряховица).

Следващите два домакински мача на тима от Симитли, който заема осма позиция във временното класиране, са срещу Нефтохимик (Бургас) и Миньор (Перник).