Коце Костадинов: “Старата глупост в Ботев продължава”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият национал критикува започнатата от Мъри Стоилов практика за налагане на чужденци

Легендарната “седмица” на Ботев Пловдив Костадин Костадинов се изказа доста критично за случващото се в лагера на Канарчетата.

Редица фенове на Жълто-черните са обнадеждени, че с идването на руския бизнесмен Антон Зингаревич отборът ще подобри представянето си, но екс-националът, който беше част от тима на България на финалите на световното първенство през 1986 година, не е особен оптимист.

“Гледах първия мач с Арда и съм разочарован както от загубата, така и от играта,” откровен е Костадинов. “Поне за момента, макар че е рано за изводи, според мен тези чужденци, които дойдоха, не са по-добри от онези, които си заминаха. Но пак казвам – рано е за изводи.

“Истината е, че не съм в кухнята, но не ми харесаха нещата, хич не ми харесаха. Просто има прекалено много чужденци в отбора. И това не е от сега. Така беше при Станимир Стоилов, при Вили Вуцов, при Желко Петрович, при Валентич… Това си е стара болка и стара глупост, не само на Ботев, а на почти всички в България.

“Заради всичко това няма да има национален отбор, но все треньорите са виновни. Ясен Петров ще трябва да търси играчи на Луната. Знам, че може много, в това съм сигурен. Той ще избере най-доброто, но не знам от кое. Дано успее Яската!

“Болката ми е още по-голяма, защото школата на Ботев е сред най-добрите. В “А“ и “Б“ група има сигурно 20 човека, наши юноши, на които или им е даден малко шанс, или никакъв.

“Ако не друго, ще са по-мотивирани от настоящите. В интерес на истината е хубаво, че Иван Василев и Димитър Пройчев отидоха под наем в Дания. Колкото по-малки заминат за чужбина, толкова по-добре. Тук щяха да играят по 5-10 минути.”