Колеблива Белгия все пак взе своето срещу Канада
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тибо Куртоа спаси дузпа, а Батшуай вкара единствения гол

Белгия стигна до много трудна, но ценна победа над Канада с 1:0 в първия си мач от група “F”. В герои за “червените дяволи” се превърнаха Тибо Куртоа и Мичи Батшуай.

Белгия започна добре, като Батшуай опита изстрел преди да са изминали и 60 секунди, но без успех. След това обаче Канада имаше пълна доминация на терена.

След само седем минути игра и сиутуация при корнер, се оказа че удар по посока на вратата е спрян с ръка от Яник Караско и ВАР отчете това.

Реферът посочи бялата точка, като на нея застана Алфонсо Дейвис. Защитникът на Байерн Мюнхен обаче беше спрян от Тибо Куртоа, като изпълнението му не беше никак добро.

Ситуациите пред вратата на Белгия не спираха и в 33-ата минута и Джонатан Дейвид бе намерен с хубаво центриране на далчената греда. Нападателят опита да реализира с глава, но стреля неточно.

В 38-ата минута Канада имаше претенции за втора дузпа, тъй като Лариа бе съборен от Аксел Витсел в наказателното поле. Съдията не посочи бялата точка, въпреки че ВАР разгледа положението, но не го извика до екраните.

Така се стигна точно преди почивката, когато Белгия се възползва от дълго подаване към Батшуай, той успя да спре топката между двама футболисти на Канада и нанесе силен изстрел с левия крак, който се оказа неспасяем за Милан Борян.

В 68-ата минута Батшуай проби страхотно между няколко футболиста на Канада, но се засуети и топката му беше отнета. Десет минути преди края Тибо Куртоа успя да спаси много опасен удар с глава към вратата му.