google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Първото ми впечатление от отбора е, че има много, много технични играчи"

Новото попълнение на Ботев (Пд) Па Конате сподели пред клубната телевизия на “канарчетата”, че първото му впечатление за отбора е, че в него има много технични футболисти.

“Мисля, че качествата ми са в това, че съм офанзивен играч. Движа се много по крилото. Обичам да центрирам към нападателите. Първото ми впечатление от Ботев беше, че в отбора има много, много технични играчи. Виждам, че това е тим с амбиции, който наистина иска да печели и да постига големи неща.“

“Първоначално агентът ми се свърза с мен и ми спомена за интереса от треньора и собственика. Разговаряхме и всичко ми се стори много интересно. След това се срещнах през “Скайп” с треньора и той ми разказа за отбора и неговите амбиции. Това беше нещото, което исках да чуя.”

“Първият ми отбор е Малмьо. Започнах там още на 5 години. След това преминах всички нива до първия отбор. Още на 22-23 години вече има 4 шампионски титли с Малмьо. Играх и европейски мачове. В групите на ШЛ играх с Малмьо. Играхме срещу отбори като Ювентус, Реал Мадрид, ПСЖ. Любимият ми мач е срещу Аланияспор в квалификациите за Лига Европа. Получи се здрав мач, спечелихме с 1:0”, споделя роденият в Швеция гвинейски футболист.

“Първият ми гол за Розенборг беше при победа с 2:1 срещу Сарпсборг. В Скандинавия играта е много директна. Тук в България е повече контрол върху топката. Не е толкова “напред-назад”. Не съм гледал още много мачове от местното първенство. Виждал съм мачове на Лудогорец в евротурнирите. Сега изгледах доста мачове на Ботев”, добави още Конате.