Кошмар от бялата точка за Лудогорец – “орлите” аут от Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Андерлехт изхвърли българския шампион от Лига на Конференциите

Андерлехт отстрани Лудогорец в Лигата на конференциите, след като спечели след изпълнения на дузпи на “Лото Парк” в Бюрксел. Редовното време завърши 2:1 в полза на белгийския тим, а при дузпите Лудогорец не вкара нито веднъж и Андерлехт спечели 11-метровите наказателни удари с 3:0.

Андерлехт откри резултата с хубава атака в 13-ата минута. Франсис Амузу центрира в пеналта на гостите и Ислам Слимини нанесе удар към вратата, който излизаше в аут, но топката се отклони във Франко Русо и влетя във вратата на “орлите” – 1:0.

В 22-рата минута Лудогорец можеше да изравни, но шут на Текпетей срещна гредата. Топката попадна в Русо, който я прати в мрежата, но голът не бе зачетен заради засада.

Андерлехт доминираше в следващите минути и вратарят на “орлите” Серджио Падт се отличи с две чудесни намеси. Първо той отрази удар на Струйкенс, а след това спря и Дрейер. Домакините се прибраха на почивка с гол аванс.

Второто полувреме бе равностойно, като при едно от малкото положения пред вратата на Лудогорец, тимът на Анделрхет стигна до втори гол. Слимани намери Яри Версхеерен и той с хубав изстрел преодоля Серджио Падт за 2:0.

Лудогорец отговори светкавично секунди по-късно. Кирил Десподов бе изведен в половината на съперника и веднага пусна остър пас в наказателното поле, където Игор Тиаго засече от движение за 2:1. Двамата комбинираха и при попадението на Лудогорец в първия мач в Разград.

В 81-вата минута Падт се намеси чудесно при мощен удар на Струйкенс. Малко по-късно удар на резервата Бенито Раман срещна напречната греда. Андерлехт продължи да натиска, но така и не успя да вкара трети гол и мачът влезе в продължения.

В добавените 30 минути попадение не падна, но Лудогорец остана с човек по-малко. В 96-ата Якуб Пьотровски бе изгонен за втори жълт картон. Домакините логично имаха инициативата, но отборът на Лудогорец се защитаваше добре и успя да стигне до изпълнения на дузпи.

Дузпи

При дузпите Лудогорец започна с първия удар, като Пипа стреля слабо и вратарят на домакините спаси.

Рафаелов с изпълнение стил “Паненка” наказа грешката на Пипа и даде аванс на Андерлехт при 11-метровите наказателни удари.

Доминик Янков бе вторият изпълнител за Лудогорец и също стреля слабо и вратарят спаси.

Ян Вертонген бе безпогрешен и направи 2:0 в полза на Андерлехт.

Педро Нареси също пропусна от бялата точка за “орлите”.

Версхеерен с най-доброто изпълнение от дузпите вкара за 3:0 и сложи край на мача.