Костадинова се бори с емоциите, но вече гледа към втория старт
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В четвъртък състезателката от Търговище започва участието си и в дисциплината 25 метра малокалибрен пистолет

Олимпийската вицешампионка в спортната стрелба Антоанета Костадинова призна, че все още не успява да осъзнае добре случилото се вчера в Токио.

Състезателката от Търговище, която спечели първи медал за България от Игрите в Токио в дисциплината 10 метра въздушен пистолет, обаче сподели, че вече започва да насочва вниманието си към втория си олимпийски старт, като и там амбициите и са големи.

“Може би първите няколко секунди, след като приключихме и си видях последния изстрел имаше леко съжаление, че не съм успяла да устискам докрай,” обяви все още подвластната на емоциите Костадинова, която оглавяваше класирането до самия край на напрегнатото състезание, пред Nova TV.

Костадинова се бори с емоциите, но вече гледа към втория старт 1

“Но след като осмислих нещата, всъщност аз все още не успявам да осъзная напълно какво се е случило, бях благодарна на Господ, че съм имала шанса да стигна до тук. До се добера до този толкова чакан и мечтан медал.

“Важното е, че взех медал от такъв форум!

Костадинова се бори с емоциите, но вече гледа към втория старт 2

“Вчера цял ден се чувахме със семейството си. Всички са много щастливи и развълнувани. Телефоните им, както и моят, не спират да звъят. Емоцията наистина е огромна!”

Костадинова разкри, че по нейно настояване членовете на семейството и не гледат представянето и “на живо”.

“Аз съм ги предупредила, че не искам да ми гледат състезанията, особено финалите,” заяви тя. “Знам, че всички са ми стискали палци, но наистина предпочитам по време на състезанията да съм съвсем сама.

“После, ако искат, могат да си го пускат и гледа цял ден.

“В стрелбата, колкото и да си подготвен, ако нямаш ден, ако нямаш шанс, нещата се случват много трудно. Когато Господ е с теб и вместо “деветки” се закачат “десетки”, резултатът става различен.

Костадинова се бори с емоциите, но вече гледа към втория старт 3

Костадинова обаче вече е насочила погледа си към втората дисциплина – 25 метра малокалибрен пистолет, която стартира в четвъртък с 30 изстрела (прецизна стрелба) и продължава на следващия ден с бърза стрелба. За финала се класират най-добрите осем състезателки.

“Имам още една дисциплина, не съм приключила,” обяви Костадинова още вчера.

2021-а определено е годината на избраната преди няколко месеца за Спортист номер 1 на Търговище. През юни тя спечели златен медал на Световната купа по спортна стрелба в хърватския град Осиек.