“Кръстоносците” тръгват на поход към Евро 2020 с 29 футболисти
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В групата попаднаха и трима дебютанти  - Дан Ндойе, Анди Зечири и вратарят Грегор Кобел

Селекционерът на националния отбор по футбол на Швейцария Владимир Петкович обяви разширена група от 29 играчи за Европейското първенство тази година. В групата попаднаха и трима дебютанти  – Дан Ндойе, Анди Зечири и вратарят Грегор Кобел. Групата общо се на 4 вратари, 10 защитници и 15 полузащитници и нападатели.

Звездиte на Швейцария вратарят Ян Зомер, Мануел Аканжи, Нико Елведи, Фабиан Шер, Рикардо Родригес, Брийл Емболо, Джердан Шакири, Харис Сеферович, Гранит Джака, Ремо Фрьолер, очаквано попаднаха в групата. Лагерът на тима стартира на 25-и май, като някои футболисти може да се появят в хотела в Бад Рагац още на 23-и или 24-и и да тренират по индивидуална програма, както и да си направят COVID-тестове.

“Всички тези 29 футболисти имат възможността да изпълнят мечтата си да играят на Европейското първенство. Но представянето им по време на лагера, както и в контролите, ще бъде принципното решение на въпроса кой ще пътува и кой не”, сподели Петкович пред страницата на Швейцарската футболна асоциация.

“Ще изберем 26 човека, които са здрави, във форма и са най-добрите за позициите си. Извикали сме и някои млади играчи, които имат чудесната възможност да натрупат опит и да увеличат знанията си за това какво се иска в националния отбор”, добавя селекционерът.

Кои са дебютантите:

Нападателят Анди Зечири (21г.) игра във вторник при победата на Брайтън над Манчестър Сити, но основно е използван във втория тим на клуба си през приключващия сезон.

Ндойе (20г.) играе като крило в елитния френски Ница, също прекарва повече време на пейката, отколкото на терена.

Селекционерът Петкович обаче е спокоен, защото и двамата са достатъчно млади, а вече са в силни отбори.

23-годишният вратар Грегор Кобел през този сезон се превърна в категоричен титуляр в Бундеслигата с отбора на Щутгарт, където е пазил в 32 от 33 възможни мача.

Отборът на Швейцария е в група А на Евро 2020 заедно с тимовете на Уелс, Италия и Турция, като срещите ще се играят в Рим и Баку.