Краят на ерата Меси и Роналдо, но започва нова на Холанд и Мбапе
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ерлинг Холанд и Килиан Мбапе може да заменят великото съперничество между Меси и Роналдо

Поколение футболни фенове, залепени за телевизорите си почти всеки уикенд, са били свидетели на едно от най-големите спортни съперничества за всички времена. Лионел Меси и Кристиано Роналдо – две личности със свръхчовешки талант, съревновавайки се един срещу друг и достигащи галактически нива на футболни способности.

Дуото Меси и Роналдо доминира в световния футбол вече повече от десетилетие и ще остане в историята завинаги. Те спечелиха почти всичко, което може да спечели, натрупаха куп индивидуални отличия, вкараха хеттрик след хеттрик и счупиха рекорд след рекорд.

Бавно, но сигурно завесата се спуска върху двамата най-велики шоумени, които са показали своите таланти на най-голямата сцена в света. И за съжаление денят, в който вече двамата няма да се съревновават, е по-близо, отколкото си мислим. Със сигурност никога повече няма да има състезание като това между двама души. В момента обаче има двама играчи, които изглеждат нетърпеливи да пренапишат историята. Това са Килиан Мбапе и Ерлинг Холанд, които излязоха на сцената през последните няколко години, показвайки зрялост и способности, които далеч надхвърлят годините им.

Снощи Килиан Мбапе и неговият ПСЖ елиминираха Барселона в Шампионска лига. Лионел Меси си тръгна тъжен от “Парк де Пренс” и напусна Шампионска лига още на 1/8-финалите. От друга страна, Ювентус също отпадна в тази фаза на турнира. Кристиано Роналдо и компания се провалиха срешу Порто. Така за първи път от сезон 2004/2005 на 1/4-финалите в Шампионската лига няма да видим нито Меси, нито Роналдо. Двете зведи на световния футбол неизменно стигаха до тази фаза в продължение на 9 поредни години между 2011 и 2019 година. През миналия сезон серията обаче бе прекъсната, след като Юве отново отпадна на 1/8-финалите от Олимпик Лион.

На голямата сцена в Шампионска лига този сезон обаче продължават да бъдат Килиан Мбапе и Ерлинг Холанд. През миналия сезон Мбапе не успя да изведе ПСЖ до трофея в Шампионска лига, след като парижани загубиха във финала от Байерн Мюнхен. През тази кампания обаче парижани ще са устремени да спечелят трофея.

Какво пък да кажем за Ерлинг Холанд, който не спира да чупи рекорди в Шампионска лига. Нападателят на Борусия Дортмунд вече има 20 попадения в турнира след двата гола срещу Севиля. Той стана най-младият играч с такова постижение. 20-годишният норвежки национал имаше нужда от само от 14 мача, за да вкара 20 попадения. Изглежда, че Холанд няма да има проблеми да надмине постиженията на Меси и Роналдо в турнира, но дали ще успее да бъде на това ниво в продължение на поне десетилетие?

Съперничеството между Холанд и Мбапе не е толкова зряло, колкото добре установената битка за надмощие на Меси и Роналдо. Може би, тъй като двамата ветерани все още се представят по фантастичен начин, медиите за момента не са насочили вниманието си към дуото Холанд – Мбапе. Не се заблуждавайте, Меси и Роналдо съответно на 33 и 36 години, все още са двама от най-великите играчи в световния футбол. Но краят на ерата им е близо, а новата такава на Холанд и Мбапе ще прикове вниманието в следващите години.