Кристиано срина акциите на Coca Cola
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Според някои анализатори загубите на компанията се оценяват на 4 милиaрда долара

Taзи вечер супер звездата на португалския национален тим Кристиано Роналдо счупи поредните си рекорди по време на двубоя с Унгария на “Ференц Пушкаш Арена” в Будапеща, но от снощи името му циркулира из световните медии и заради любопитна негова проява, която очевидно коства милиарди на един от най-популярните глобални брандове.

Нападателят на Ювентус се ядоса на поставените пред него бутилки Coca Cola преди пресконференцията, предшестваща двубоя с унгарците, след което ги премести пренебрежително встрани от себе си. Секунди след това пък CR7 показа на присъстващите, че питието, което си струва да се консумира, е вода.

Видео с тази му проява се превърна в глобален хит, като социалните мрежи бяха наводнени с коментари, уронващи имиджа на Coca Cola.

Ден по-късно пък финансови анализатори обявиха за срив на акциите на компанията, която е един от официалните спонсори на Евро 2020.

Стойността на акциите се сринаха с 1,6% и от 242 милиарда стойността на компанията е станала 238 милиарда долара, а общите загуби възлизат на 4 милиарда долара.

След изявата на Роналдо Coca Cola излезе със специално становище, в което се заявява, че “всеки има право на своите предпочитания за напитки,” както и че “всеки има различни вкусове и нужди.”

Компанията допълни, че на всички играчи, явяващи се на пресконференции, се предлагат вода, Coca Cola и Coca Cola Zero Sugar.