Кристиано взриви “Олд Трафорд” за обрат от 0:2 срещу Аталанта
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Манчестър Юнайтед показа две лица в двете полувремена, за да оглави група F

Манчестър Юнайтед постигна невероятен обрат в сблъсъка си с Аталанта в група F на Шампионската лига. “Червените дяволи” губеха с 0:2 до 53-та минута, но в 81-та те вече бяха напред в резултата.

Големият герой за Юнайтед отново се казва Кристиано Роналдо, който заби победния гол.

Мачът на “Олд Трафорд” започна отлично за гостите, които откриха с първата си по-опасна атака. Запакоста се озова на добра позиция за изстрел, но реши да пусне към Пашалич, който без проблеми преодоля Де Хея с удар в долния ляв ъгъл.
Кристиано взриви "Олд Трафорд" за обрат от 0:2 срещу Аталанта 1
В 20-та минута Фред пропиля отличен шанс да изравни, след като от близка дистанция стреля, но Мусо се намеси отлично. В 29-та минута бергамаските удвоиха преднината си. Мери Демирал надскочи всички в наказателното поле при корнер и заби топката с глава в мрежата.

В продължението на първата част Рашфорд беше много близо до намаляване на пасива, но изстрелът му разтресе напречната греда на италианците.  След почивката Роналдо имаше шанс да отбележи, но беше спрян от Мусо.

В 53-та обаче нямаше как голът за домакините да бъде предодвратен. Маркъс Рашфорд беше изведен очи в очи с вратаря на гостите и без проблеми го преодоля за 1:2.

Малко след час игра Роналдо беше на стрелкова позиция и отправи удар, но Мусо за пореден път беше отличен. Четвърт час преди края “червените дяволи” вдигнаха рязко темпото и това доведе до изравняването на резултата в 75-та минута. Хари Магуайър засече топката в наказателното поле и не остави шанс на Мусо с изстрела си в долния десен ъгъл.

Само шест минути по-късно Кристиано Роналдо за пореден път вдигна пбуликата на “Олд Трафорд” на крака. Люк Шоу намери португалеца с технично центриране и нападателят засече с глава за 3:2. Така той вкара гол в три поредни мача в Шампионската лига за Манчестър Юнайтед за пръв път от 2008 година, когато отборът стигна до трофея в турнира.

С трите точки от тази вечер Юнайтед излезе на първото място в групата с шест точки, Аталанта е втори с четири, колкото има и Виляреал, а Йънг Бойс има три пункта.