Кубрат Пулев се закани: Ще нокаутирам Джошуа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Кубрат Пулев даде обширно интревю за BoxingScene.com, в което говори за предстоящия си двубой за световната титла по бокс в тежка категория срещу Антъни Джошуа. Кобрата, който днес навършва 39 години, се закани да нокаутира Ей Джей. Българинът заяви, че не му е било правено предложение да се отдръпне, за да може световният шампион на WBA, WBO, IBF и IBO да проведе мач срещу Тайсън Фюри за обединение на титлите с тази на WBC.

В последно време имаше доста новини за подобна идея за мач между Джошуа и Фюри, като това иска най-вече промоутърът на Ей Джей – Еди Хърн. Кобрата обаче заяви, че иска шампионска битка срещу Джошуа и че той е задължителният претендент за титлите на британеца.

“Подписахме договор за тази битка и всичко е готово за нея”, започна Пулев.

“Трудихме се по този договор може би 2 месеца и сделката не бе постигната лесно. Контрактът обаче е факт и аз съм готов. Не искам да чакам. Искам шампионска битка срещу Антъни Джошуа и ще го набия толкова добре, като ще получи нокаут от мен – едва втори в кариерата му. Аз съм задължителният претендент, а правилата са такива, че той няма как да избяга от битката. Без значение е кой иска да се боксира с него или той с кого желае да се боксира. Антъни Джошуа трябва да се изправи срещу мен. Готов съм за бика на всяко едно място – в Лондон или някъде другаде. Джошуа имаше желание мачът да е в Лондон и ние се съгласихме, за мен не е проблем“, заяви Кобрата.

„Не съм получавал оферта, която да ме накара да изчакам и да се отдръпна. Искам да се кача на ринга срещу Джошуа и съм обнадежден, че този мач ще се проведе до края на 2020 г. Достатъчно дълго се наложи да чакам. Аз съм официален претендент, но съм отворен и за разговори, не е проблем. Ако някой дойде и ми каже нещо, предложи ми нещо, може би. Не знам, но нека е ясно, че аз искам този двубой, това е”, каза още Кубрат Пулев, който е в серия от 8 поредни победи след загубата си от Владимир Кличко през ноември 2014 година.