google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът засипа със суперлативи Лео Меси, похвали младока Оскар Мингеса

Предводителят на Барселона Роналд Куман е убеден, че неговият тим е оставил зад гърба си колебанията от началото на сезона. Нещо повече, бившият бранител оцени играта на каталунците с “десетка” по десетобалната система.

Утре каталунците гостуват на Севиля в първи полуфинал за Купата на Испания, като този турнир изглежда най-удобен за спечелване на домашен трофей, имайки предвид значителното изоставане от Атлетико Мадрид в Ла Лига.

“Трудно е да се каже какво е добър сезон за Барса,” отговори на днешната пресконференция Куман, който беше запитан кой сезон би бил определен като добър за неговия тим. “Винаги се опитваме да спечелим всичко, но имаме проблеми с контузии.

“Искам да акцентирам върху манталитета на отбора и характера на самите футболисти. Липсва ни конкуренция на определени постове, но като цяло разполагаме с качество. Пиша “10” на този отбор.

“Започнахме да играем по-добре, станахме и по-концентрирани. Успяхме да направим няколко обрата и сме горди с това.”

Куман няма колебания, постави 10-ка на своята Барса 1

Куман отново засипа със суперлативи Лео Меси и заяви, че той е най-добрият в историята на футбола.

“Трудно е да се правят сравнения с Майкъл Джордан и Том Брейди, но Лео сътвори нещо изключително по отношение на трофеи и голове, Меси е най-великият във футбола.

“Не е лесно да се прави съпоставка с Йохан Кройф, Пеле и Диего Марадона, но от видяното през последните 15 години мога да кажа, че Лионел е невероятен”, заяви Куман.

Бившият селекционер на Нидерландия отговори и на критиките от страна на треньора на Олимпик Лион Руди Гарсия, който се заяде с колегата си относно коментарите за евентуалното преминаване на Меси в Пари Сен Жермен.

”Гарсия обича да говори пред медиите и да бъде център на внимание,” заяви Куман. “За мен той не е важен. Нека да си говорят за Лео каквото искат.”

В същото време Куман не спести похвалите си и за младия защитник Оскар Мингеса, който започна да се налага като титуляр.

“Оскар се възползва от шанса и се разви много,” коментира наставникът на Барса. “Той успява да израства, благодарение на своите съотборници. Изобщо не се страхувам да заложа на един такъв младеж срещу Пари Сен Жермен.”