google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Пике заяви, че 90% от съдиите в Испания помагат на Реал Мадрид

Наставникът на Барселона Роналд Куман направи кратък коментара постъпката на защитника Жерар Пике. Срещу бранителя на “каталунците” стартира разследване заради негово изказване срещу реферите в Испания. Според него 90% от съдиите свирят в полза на Реал Мадрид. За тези свои думи Пике може да бъде наказан доста сериозно.

“Случаят с Пике не е мой проблем. Той е достатъчно опитен и може да казва каквото си иска, но човек носи отговорност за думите си. В днешно време могат да ти направят проблем за всичко. По тази причина човек трябва да се старае да използва правилните думи и да проявява уважение, когато критикува”, заяви Роналд Куман.

Куман коментира и загубата с 0:2 срещу Севиля в първия мач от полуфиналите за Купата на Краля.

„Ако можехме да изиграем този мач втори път, нямаше да допуснем поражение. В състоянието сме да доминираме над този противник, но е нужен и малко късмет“.

„Фаулът срещу Жорди Алба си беше чиста дузпа. Не мога да разбера защо ВАР не се намеси. Нарушението бе извършено в наказателното поле“, категоричен е старши-треньорът на “блаугранас”.

В събота Барса ще прмери сили срещу Алавес в мач от Ла Лига, като Куман акцентира, че срещата е по-важна от двубоя с ПСЖ във вторник.

„Този мач е с по-голямо значение от следващия срещу Пари Сен Жермен във вторник. Но съм наясно, че няма как да не мислим за Шампионската лига”, смята нидерландският специалист.